سکته ی مغزی خفیف (ministroke) حمله ی ایسکمیک موقت (به انگلیسی: Transient ischemic attack یا TIA) نیز شناخته می شود. این حمله زمانی اتفاق می افتد که خونرسانی به بخشی از مغز به طور موقت متوقف می شود. سکته ی خفیف به تنهایی باعث ناتوانی های دائمی نمی شود و علائم آن معمولا ظرف ۲۴ ساعت رفع می شود. اما با این وجود دانستن علائم سکته ی خفیف بسیار با اهمیت است. زیرا تقریبا ۱ نفر از هر ۳ نفری که سکته ی خفیف را تجربه می کنند، بعد از آن دچار سکته مغزی می شوند! به همین دلیل درمان سریع ضروری است.
با اینکه معمولاً یک سکته خفیف مغزی آسیب جدی به مغز وارد نمی کند ولی می تواند یک هشدار برای سکته های مغزی بعدی باشد.
سکته مغزی خفیف یا گذرا (TIA) اختلال موقت در خون رسانی به بخش های مغز است. درنتیجه اختلال موقت در خونرسانی به مغز منجر به کاهش اکسیژن مغز می شود.
این فرایند باعث بروز علائمی مانند سکته مغزی شود. ولی این علائم گذرا هستند و معمولا تا بیست و چهار ساعت بعد از بروز،از بین می روند. گذرا بودن علائم باعث می شود برخی از افراد به وجود این سکته پی نبرند یا از کنار آن به سادگی عبور کنند.
علائم سکته مغزی خفیف
علائم سکته مغزی خفیف یا گذرا به طور اختصاری FAST گفته می شود که برگفته از حروف ابتدایی کلمات صورت، دست ها، صحبت کردن و زمان است.
۱. صورت
در این سکته هم همانند سکته مغزی ممکن است عضلات صورت به یک سمت خم شود و به پایین بیفتد. این احتمال وجود دارد که فرد توانایی خندیدن را از دست بدهد و دهان و چشم ها به یک سمت متمایل شوند.
۲. دست ها
فرد دچار سکته مغزی ممکن است توانایی بلند کردن هر دو دست و نگه داشتن آنها را از دست بدهد. افراد مشکوک معمولا دچار ضعف در دست ها و یا بی حسی آنها می شوند.
۳. صحبت کردن
ممکن است توانایی ادای کلمات از بین برود و صحبت کردن به صورت منقطع و نامفهوم شود. حتی در مواردی امکان دارد فرد اصلا نتواند صحبت کند.
۴. زمان
زمان یک موضوع پر اهمیت در بین همه سکته های مغزی است که باید به آن توجه شود. بنابراین در صورت مشاهده هر کدام از این علائم فورا با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.
0 Comments