Migraine in children and adolescents (from symptoms to cause)
کودکان نیز می توانند به میگرن مبتلا می شوند؟
میگرن در کودکان و نوجوانان برخلاف تصور عموم غیرممکن نیست. در واقع هر فردی با هر سنی می تواند میگرن را تجربه کند و علائم در کودکان شبیه بزرگسالان است. حدود 3 تا 10 درصد از کودکان به میگرن مبتلا هستند. با افزایش سن و نزدیک شدن به سن بلوغ شیوع آن افزایش می یابد و تقریبا نیمی از کودکان و نوجوانان دوره هایی از میگرن را تجربه می کنند. با این وجود تقریبا نیمی از کودکان پس از بلوغ دیگر علائم ندارند.

انواع میگرن و شیوع آن در کودکان و نوجوانان
به طور کلی میگرن دو نوع اصلی دارد. یک نوع آن میگرن بدون اورا است که به میگرن شایع نیز شناخته می شود. در حدود 60 تا 85 درصد از کودکان مبتلا به میگرن این نوع را تجربه می کنند.
نوع دیگر میگرن با اورا یا پیش آگهی است که به میگرن نوع کلاسیک معروف است. تقریبا بین 15 تا 30 درصد از کودکان و نوجوانان به این نوع میگرن مبتلا می شوند.
یک از ویژگی های میگرن در کودکان و نوجوانان این است که در بیشتر مواقع میگرن در خردسالان در اواخر بعد از ظهر شروع می شود. اما با بزرگتر شدن آنها و نزدیک شدن به سنین نوجوانی، میگرن اغلب در اوایل صبح آغاز می شود.
علت میگرن
در گذشته و تا همین اواخر تصور میشد علت میگرن تغییر در اندازه رگهای خونی مغز است. براساس این نظریه تغییر در اندازه رگهای خونی باعث افزایش یا کاهش جریان خون در مغز می شود که تغییرات دیگری را نیز به وجود می آورد که علائم میگرن را ایجاد می نمایند. اما امروزه تصور میشود که میگرن یک سوء عملکرد مغز است. سوءعملکردی که تا حدی توسط انتشار مواد شیمیایی در مغز ایجاد میشود. امروز میگرن اختلالی تعریف می شود که سیستم مغز و اعصاب را تحت تأثیر قرار می دهد اما بر روی رگ های خونی تاثیر می گذارد. درنهایت همه این چرخه تغییرات باعث التهاب و درد میگرن می شود.
علائم میگرن
علائم میگرن در کودکان و نوجوانان میتواند در افراد مختلف متفاوت باشد، اما علائم معمول آن عبارتند از:
- سردرد ضربان دار که در کودکان معمولاً جلو یا دو طرف سر را درگیر می کند در حالی که در نوجوانان و بزرگسالان، درد ممکن است تنها یک طرف سر را درگیر کند.
- رنگ پریدگی پوست
- تحریک پذیری، بدخلقی
- حساسیت به صدا
- حساسیت به نور
- از دست دادن اشتها
- حالت تهوع و یا استفراغ
0 دیدگاه