021-22290401 - 021-22297307 - 09104848682
تهران، نیاوران، خیابان عمار، نرسیده به سه راه یاسر، نبش کوچه رازجو، پلاک 29/1
دکتر مهدی جلیلی » بیماری های مغز و اعصاب » همه چیز در مورد دیسک گردن و روش های درمانی آن
مدت زمان مطالعه۵ دقیقه

همه چیز در مورد دیسک گردن و روش های درمانی آن

اختلال در قسمتی از بدن، باعث اختلال در کل بدن می شود. گردن یکی از مهم ترین عضوهای بدن است که نه تنها وظیفه نگه داشتن سر  بر روی بدن است، بلکه می تواند در عملکرد بهتر ستون مهره ها نقش مهمی را ایفا کند. عوامل متعددی می تواند سبب آسیب دیدن ستون مهره ها و اختلال در عملکرد آن ها شود. اختلال در گردن باعث اختلال در ستون مهره می شود و به عملکرد آن صدمه وارد می کند یکی از مشکلات بسیار شایع که گردن را تحت شعاع قرار می دهد، دیسک گردن است که روش های درمانی متعددی برای آن وجود دارد. در اینجا قصد داریم درباره دیسک گردن، علائم آن و روش های درمانی آن بپردازیم.

دیسک گردن چیست؟

به بافت های بین مهره های گردن، دیسک بین مهره ای گفته می شود. دیسک های بین مهره ای از دو قسمت تشکیل شده اند :

  • قسمت مرکزی
  • قسمت بیرونی

قسمت مرکزی

قسمت مرکزی همان بافت نرم میانی است. به عبارت دیگر، یکی از بخش های این نوع مهره، بافت نرم و ژله ای می باشد که در قسمت مرکزی قرار دارد.

قسمت بیرونی

 قسمت دیگری دیسک های بین مهره ای، لایه بیرونی می باشد که بافت آن سخت و فیبری می باشد اما انعطاف پذیری بالایی دارد.

دیسک های بین مهره ای باعث می شوند تا مهره به خوبی در کنار یک دیگر قرار گیرند و به خوبی روی هم بلغزند. هنگامی که فردی به بیماری دیسک گردن دچار می شود، اغلب لایه سخت بیرونی مهره ها دچار صدمه می شود. به عبارت دیگر وارد شدن صدمه به لایه بیرونی دیسک های بین مهره های گردن، سبب بروز دیسک گردن می شود.

دیسک گردن چه علائم و نشانه هایی دارد؟

دیسک گردن علائم و نشانه های مختلفی دارد که از جمله آن ها می توان به احساس درد در قسمت های مختلف بدن، بروز اختلال در سایر فعالیت های بدنی و … اشاره کرد. در ادامه به طور کامل به علائم این مشکل می پردازیم :

  1. یکی از علائم و نشانه های ابتلا به بیماری دیسک گردن، احساس درد در قسمت های مختلف بدن می باشد. به عبارت دیگر احساس درد در ناحیه دست، کمر و گردن یکی از نشانه های ابتلا به این بیماری است.
  2. از دیگر نشانه های این نوع بیماری، احساس درد در پاها است که در حقیقت درد گردن تا پاها کشیده می شود.
  3. از جمله نشانه های دیگر دیسک گردن، می توان به ضعیف شدن عضلات بدن و کند شدن آن ها در انجام وظایف اشاره کرد. در حقیقت ماهیچه های مختلف بدن به کندی عکس العمل نشان می دهند.
  4. بروز مشکلات مختلف در اعصاب و روان نیز از دیگر علائم و نشانه های ابتلا به بیماری دیسک گردن می باشد.
  5. لازم به ذکر است که اختلال های ایجاد شده مانند بی خوابی، کم خوابی و … نیز یکی دیگر از علائم ابتلا به این بیماری به شمار می رود.
  6. دیسک گردن می تواند باعث ایجاد سرگیجه و همچنین حالت تهوع در فرد بیماری می باشد.

انواع دیسک گردن و توضیح مختصر در مورد هر کدام از آن ها

 دیسک گردن انواع مختلفی دارد که هر کدام قسمت های مختلفی از دیسک های بین مهره ای گردن را تحت شعاع قرار می دهد.

پارگی دیسک گردن

یکی از انواع دیسک گردن، پارگی دیسک گردن می باشد. در این نوع از دیسک گردن، ارتباط بین لایه سخت دیسک ها با بافت نرم میانی از بین می رود. در حقیقت این نوع قسمت از هم جدا می شوند.

جدا شدن قسمتی از دیسک مهره ای

یکی دیگر از انواع بیماری دیسک گردن، جدا شدن قطعه و یا قسمتی از دیسک های بین مهره ای گردن می باشد. اگر این قطعه وارد کانال نخاع شود، برای درمان باید برای عمل جراحی اقدام کرد.

فتق دیسک گردن

فتق دیسک گردن از دیگر بیماری هایی می باشد که دیسک های بین مهره ای گردن را تحت شعاع قرار می دهد. در حقیقت در این نوع از دیسک گردن، مهره های 5 و 6 را تحت شعاع قرار می دهد و به علت کارکرد زیاد و همچنین ساییدگی فشار زیادی به آن وارد می شود و باعث بیرون زدگی آن ها می شود. از نشانه های این نوع دیسک گردن می توان به ضعف دست ها و آرنج اشاره کرد که علت اصلی آن عصبی می باشد.

بیرون زدگی برخی مهره ها

یکی دیگر از بیماری هایی که مهره های گردن را تحت شعاع قرار می دهد، بیرون زدگی مهره های 6 و 7 که یکی از شایع ترین بیماری های مربوط به دیسک گردن می باشد.

دیسک خفیف گردن

دیسک خفیف گردن نیز از دیگری بیماری هایی شایع در دیسک گردن می باشد. این نوع بیماری خفیف بوده و هنوز به مرحله فتق نرسیده است. این بیماری به صورت تدریجی و ناگهانی بروز می کند.

چه روش های درمانی و پیشگیری از ابتلا به بروز دیسک کردن وجود دارد؟

راه های مختلفی جهت درمان و بهبود دیسک گردن وجود دارد که از جمله آن ها استفاده از دارو های تجویز شده توسط پزشک معالج، استفاده از گردن بند های طبی، تزریق اپیدورال استروئید ، فیزیوتراپی، هیدروتراپی ، ورزش ، تحریک الکتریکی اعصاب و … اشاره کرد. به عبارت دیگر روش های درمانی عبارتند از :  

استفاده از دارو های درمانی

یکی از روش هایی که به بهبود این بیماری و پیشگیری از آن کمک می کند، می توان به استفاده از دارو های تجویز شده توسط پزشک اشاره کرد. این دارو ها شامل دارو های ضدالتهاب غیراستروئیدی، دارو های شل کننده عضله و …. می باشند که تجویز آن ها به تشخیص پزشک بستگی دارد.

تزریق اپیدورال استروئید

از دیگر روش های درمانی می توان به تزریق اپیدورال استروئید اشاره کرد. در این روش از ماده ضد التهابی چون کورتیکواستروئید استفاده می شود که فشار و درد وارد شده به مهره ها را کاهش می دهد.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی از دیگر روش های درمانی می باشد. این روش شامل ورزش، آب درمانی، حرکات نرمشی، حرکات کششی و … می باشد.

دکتر مهدی جلیلی

دوره پزشکی عمومی و فارغ التحصیل در سال 1380 از دانشگاه تهران
فارغ التحصیل تخصصی نورولوژی در سال 1389 از دانشگاه ایران
دارای بورد تخصصی نورولوژی (مغز و اعصاب)
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس سریع با پزشک