021-22290401 - 021-22297307 - 09104848682
تهران، نیاوران، خیابان عمار، نرسیده به سه راه یاسر، نبش کوچه رازجو، پلاک 29/1
دکتر مهدی جلیلی » ستون فقرات و مغز » کمردرد و انواع آن
مدت زمان مطالعه۴ دقیقه

کمردرد و انواع آن

کمر درد یکی از شایع ترین عارضه هایی است که تمامی افراد جامعه از جمله زنان و مردان را حداقل برای یک بار در زندگی درگیر می کند.

در برخی از موارد به دلیل کار زیاد یا بلند کردن اجسام سنگین این عارضه رخ می دهد. اما در مواردی دلایل دیگری در بروز این عارضه نقش دارد. به طور کلی در تمامی شرایط افراد باید نسبت به این درد ها حساس باشند و راهکارهای کاهش و کنترل و درمان کمر درد را انجام دهند.

انواع کمر درد

کمر دردهایی که افراد تجربه می کنند بسته به دلیل بروز آن ها به دو دسته تقسیم بندی می شوند. کمر دردهای موقتی و کوتاه مدت و کمر درد هایی که مزمن هستند و مدت زمان پایداری درد بیش از سه ماه است.

  • اسپاسم عضلانی: افرادی که بعد از بلند کردن اجسام سنگین و یا فعالیت های شدید ورزشی کمر درد را تجربه می کنند اسپاسم عضلات را تجربه می کنند. بنابراین این دردها ناشی از اسپاسم های نواحی کمر است.
  • دیسک کمر: در فواصل بین ستون فقرات دیسک هایی وجود دارد که حالت ژله ای دارد. دیسک ها در معرض خطر تحلیل و ساییدگی و نیز پارگی هستند. در مواردی این عوارض ناشی از بالا رفتن سن و یا وارد آمدن ضربات شدید است.

بیرون زدگی ( فتق دیسک) یا پارگی آن باعث می شود به ناحیه عصب سیاتیک فشار وارد شود. همین فشار ها باعث تجربه درد های ناحیه کمر شود که افراد با اصطلاح تیر کشیدن آن را توصیف می کنند. درد های ناشی از سیاتیک در بخش های باسن و پاها منتشر می شوند.

  • انجام تمرینات ورزشی: در انجام حرکت های ورزشی احتمال دارد که عضلات بیش از حد دچار کشیدگی شوند. در نتیجه درد هایی در بخش های مختلف بدنی حاصل می شود که یکی از آن ها درد های کمری است.
  • بیماری های مزمن: تنگی کانال نخاعی از جمله بیماری هایی است که سبب بروز کمر درد می شود. باریک شدن بخش های جانبی طناب نخاعی فشار هایی را بر اعصاب نخاعی وارد می کند، در نتیجه موجب بروز درد می شود.
  • آرتروز: آرتروز که نتیجه تحلیل و فرسودگی استخوان ها و مفاصل گردنی است یکی از عارضه هایی که در پی دارد درد و سوزش در بخش های کمر و پشت است.

بنابراین آرتروز گردن نیز یکی از عواملی است که سبب بروز کمر درد می شود.

انواع علل زمینه ساز بروز کمر درد

برخی از علل و عوامل در بروز کمر درد نقش دارند و غیر مسقیم سبب فشار و درد کمر می شوند. مثلاً:

  • افزایش وزن و چاقی
  • فعالیت های جسمانی کم و یا کم تحرکی
  • فعالیت در شغل هایی که فعالیت های جسمانی زیاد است و فشار بر روی افراد بسیار وارد می شود: مثلاً افرادی که مشاغل سنگین دارند مثل باربر ها و یا کسانی که کارگر های ساختماعی هستند و باید فعالیت های پرفشار و سنگینی را انجام دهند.

آیا استراحت کردن باعث کاهش کمر درد می شود؟

تاثیر کاهش درد در اثر استراحت کردن بستگی به علت بروز درد دارد.

در مواردی که فشار های سنگین و صدمات وارده به کمر باعث بروز کمر درد شده باشد استراحت کردن قطعاً تاثیرات مثبتی خواهد داشت و در کاهش درد موثر است.

اما در شرایطی که اسپاسم عضلانی سبب ساز بروز درد های کمری شده است استراحت کردن معکوس عمل می کند. به این ترتیب که نه تنها باعث کاهش درد نمی شود بلکه درد شدت پیدا می کند. از این رو توصیه می شود که در هنگام تجربه درد در اولین فرصت به یکی از متخصصین مربوطه مراجعه کنید تا روند تشخیص و درمان متناسب با شرایط شما انجام شود.

خاتمه

در این مقاله در بخش های مختلفی که آورده ایم تلاش مان بر این جهت بود که بتوانیم اطلاعاتی دقیق را در زمینه انواع کمر درد ارائه کنیم.

در صورتی که دچار کمر درد مزمن هستید توصیه می کنیم که حتماً به یک متخصص و پزشک حاذق مغز و اعصاب مراجعه کند. زیرا به میزانی که روند تشخیص و علت یابی درد کمر زودتر تشخیص داده شود روند درمان موفقیت آمیز تر خواهد شد.

از سوی دیگر اگر پرسشی در این زمینه یعنی کمر درد دارید با اشتراک گذاری آن در بخش کامنت ها با ما می توانید در اسرع وقت پاسخ آن را در همان بخش دریافت کنید.

دکتر مهدی جلیلی

دوره پزشکی عمومی و فارغ التحصیل در سال 1380 از دانشگاه تهران
فارغ التحصیل تخصصی نورولوژی در سال 1389 از دانشگاه ایران
دارای بورد تخصصی نورولوژی (مغز و اعصاب)
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس سریع با پزشک